% ATTAC i Els residus, on van a parar?

Segueixo realitzant activitats per la ciutat que m’ha vist créixer, les dues darreres han estat:

1) Assistència a la 4ª Escola d’Estiu d’ATTAC que del 26 al 30 de Juny ha tingut lloc al Centre Cultural de La Casa Elizalde. En aquestes sessions obertes al públic en general s’ha demostrat que un altre món és possible…això sí amb:
-Qualitat d’informació

Dels diferents eixos que tractaven les Jornades vaig estar present especialment al de Sostenibilitat i Medi Ambient.
D’aquest eix destaco la excel·lent descripció de la matèria nuclear pel Doctor Enginyer Industrial Josep Puig, que sota el titol "Tanquem les Nuclears" va deixar explícites totes les conseqüències d’aquesta activitat que de rerefons alimenta l’indústria armamentística.
Més info a:
http://www.energiasostenible.org/
Probablement més d’un dels assistents vam trencar més d’un mite, com el que la: energia nuclear = energia neta, = sostenible, = No emet CO2
¿Què hi ha al darrera? Bombes!
A Catalunya disposem històricament de:
* Vandellòs I (1972). El que més d’un desconeixia és que el producte (plutoni, català!) mitjançant el govern francés arribés a França i d’allà a la Polinèsia. Una tecnologia 100% "made in de Gaulle".
*Ascó I (1983)
*Vandellòs II (1988)
http://www.anav.es/
No ens oblidem de què un reactor Nuclear necessita U-235 i tot el que s’ha de fer per obtenir-ne una quantitat "ridícula": per cada tona de material extret i processat s’obté 4,22 grams d’U-235. A banda del controvertit transport radioactiu i de l’anomenat "cicle de combustible". De Radioactivitat n’hi ha en forma natural a la Terra però històricament aquesta protegida per l’escorça terrestre…una altra cosa és quan l’home extreu aquests materials i els deixa sense cap mena de protecció a la superfície terrestre.
Perquè ARA encara som a temps de fer un repàs històric i visualitzar els grans desastres nuclears:
-Church Rock a Nou Mèxic amb emissions de radó gasós cap al Rio Puerco que contaminà el Colorado i el bestiar de la Nació navajo.
-Uranium City als EUA on tot el "pastís groc" d’U3 O8 ha causat prejudicis irreparables:
http://www.interlog.com/~grlaird/uraniumcity.html
Nota: no oblidem que el conegut com a "pastís groc" es transforma en gas per a enriquir-lo (mitjançant una planta d’enriquiment). Què produeix la planta? Urani empobrit que es venut a l’indústria armamentística per a recobrir projectils i fer-los més durs i resistents (mega penetrables).
Per tant, de pas això pot donar-nos algunes pistes sobre l’origen de certes malalties, venudes com a "sindromes" que pateixen soldats i població civil als principals conflictes internacionals: Afganistán, Irak…
És doncs la mineria sostenible?
http://www.debtwatch.org/ct/inicio/enprofunditat/plantilla_1.php?identif=417
Penso que no…definitivament. Crec que fins ara hi han prous exemples. Per tant, encara molt menys "l’invent" de la lixiviació in situ on s’injecta i s’aspira.

2) Ruta Ambiental x la ciutat de la mà d’una educadora ambiental de: http://www.lavola.com/
El passat 29 de Juny 2006 es va realitzar una de les Rutes Ambientals que l’Ajuntament de Bcn organitza aquest estiu. El punt de trobada va ser la parada del Tramvia Fòrum T4. D’allà vam anar a visitar el Punt Verd del Fòrum i més tard en tramvia l’Ecoparc de Sant Adrià. Us convido a veure’n fotos!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s