Diversos

L’estiu és època de tota mena d’activitats. Entre aquestes una de les més populars i any rere any amb més oferta són els anomenats "Cursos d’estiu". Aquest any la Universitat de Cantabria n’organitzà uns de Cooperación Internacional al Desarrollo a Valdecilla, Medio Cudeyo.
-Un altre curs assenyalat va ser el "Estrategias e Instrumentos para el Desarrollo Sostenible" a Chinchilla de Montearagón (Albacete) de la Universidad de Castilla-La Mancha.
-Com Construir empreses responsables amb futur. Tortosa. URV-UETE.
Sembla que està de moda la febre de crear empreses responsables…turisme responsable…i jo hem pregunto… perquè no som responsables sempre???
-Espai de Fitoterapia Tradicional. Manantial de salud.
-Foro Espiritual "Alli donde se cruzan los Caminos" en Estella Lizarra. http://www.foroespiritual.org
-Encuentro de Verano. http://www.patricia-restrepo.com/
-Fa ja un mes i escaig vaig assistir a un dels molts actes que realitza el Palau Robert. Aquest que menciono en qüestió tractava sobre Cooperació al Desenvolupament:
Taula rodona: Cooperació i desenvolupament: una sortida professional per descobrir
Organitzada per l’ Oficina d’Orientació i Inserció Laboral/Associació d’Amics de la UPC
Després d’assistir-hi vaig constatar diversos punts de vista que sospitava. En concret parlo de què per exemple a Espanya el tema "Cooperació" és relativament recent el seu tracte "professional i institucional". Es a dir…prova d’això és la creació de la AECI: http://www.aeci.es/ l’any 1988. Per tant…aquest any tot just l’AECI compleix la "majoria d’edat" com a òrgan de gestió de la política espanyola en matèria de Cooperació Internacional al Desenvolupament.
Un altre fet a destacar és la recent aprovació de l’Estatut del Cooperant. Molt pensat dins de l’àmbit "ongístic" i el qual tot i omplir un buit no té l’aprovació de totes les parts implicades. Si no que s’ho preguntin al personal expatriat de l’AECI!
Per una altra banda, hi ha la poca presència espanyola i catalana a agències de l’ONU. Tot i els esforços recents en aquesta línia per part d’alguns emprenedors aïllats.

Destaca una publicació del CIDOB sobre professionalització:
http://www.cidob.org/castellano/index.cfm

També destaco el diàleg permanent que hi hauria d’haver entre patronals i sindicats, universitats i empreses, comissions diverses de treball,  CEPES:
http://www.cepes.es/index.cfm
CEOE:
http://www.ceoe.es
i un llarg etc que actualment està lluny de la realitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s