Stevia

Fa temps que he estat parlant de l’Estèvia (Stevia Rebaudiana), un arbust originari del Paraguai i del Brasil que té un potent edulcorant natural substitutiu del sucre. Se li atribueixen nombroses propietats medicinals, especialment per als diabètics. La dolçor d’aquesta planta es troba a les fulles, que contenen l’esteviòsid i un rebaudiòsid que, a més a, no aporta calories a l’organisme i es metabolitza sense afegir els problemes propis de la ingesta excessiva de sucre. Jo, personalment, fa quelcom més de 2 anys que no tasto ni el sucre (ja sigui blanc o “moreno”) ni els nombrosos edulcorants que es troben al mercat. El consum d’estèvia influeix favorablement en els nivells de glucosa en sang dels diabètics i en la pressió arterial dels hipertensos.

Tanmateix, l’estèvia no és una planta comestible a la UE. Per això, el seu caràcter simbòlic com a planta d’autonomia nutricional i medicinal esdevé paradigmàtic. Alguns pagesos conscients del potencial de les plantes nutritives i medicinals en la nostra nutrició lluiten perquè es reconegui la legalitat nutritiva de l’estèvia.

La Fundació Terra, com a entitat compromesa en l’ecologia pràctica, valora que l’estèvia és una planta sobre la qual cal divulgar-ne el seu coneixement perquè és una planta que al balcó de casa es cultiva fàcilment i ens aporta salut. Jo mateixa desde fa uns anys la tinc plantada al meu hort urbà i creixen unes tiges de vora el metre de longitud!

Estèvia per la Terra; dolçor al teu balcó, és doncs una campanya de sensibilització pública sobre una planta que la natura ens posa a l’abast com moltes altres, perquè la salut de les persones no sigui esclava de la INDÚSTRIA FARMACÈUTICA i D’EDULCORANTS sospitosos per a la salut humana. Cada persona pot valorar aquestes informacions i a continuació ser conseqüent. Aquesta senzilla campanya de sensibilització aporta les següents informacions que es poden trobar al portal d’ecologia pràctica:

http://www.terra.org/

Aquesta campanya de divulgació de l’estèvia col·labora amb la Iniciativa Popular contra els Transgènics promoguda per Associació Som lo que Sembrem que pretén recollir firmes perquè el Parlament de Catalunya declari aquesta regió lliure de cultius transgènics.

Més info?

http://www.somloquesembrem.org/index3.php?actual=7&actual2=216

http://www.ecoterra.org/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s